Σχολικές Δράσεις 2021-2022

8η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ- ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Επιτέλους μετά από έναν χρόνο σχεδόν, οι μαθητές και οι μαθήτριες μας, μαζί με τους δασκάλους τους, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν δραστηριότητες στον χώρο του σχολείου. Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού  οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες με κοινό σύνθημα: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά».
 Η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, η προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων, αποτελούν τους  στόχους αυτής της εκδήλωσης.
Τηρώντας όλα τα οριζόμενα μέτρα του ΥΠΑΙΘ, ασφαλούς λειτουργίας των σχολικών μονάδων για την πρόληψη και αποφυγή διασποράς του COVID 19, υλοποιήθηκαν δραστηριότητες όπως τρέξιμο, περπάτημα, σχοινάκι, χορός,  με τη συμμετοχή όλων  των μαθητών και μαθητριών στις δύο αυλές του σχολείου μας. Με την καθοδήγηση του γυμναστή μας κ. Σταμπουλτζή Αθανάσιου, μαθητές και εκπαιδευτικοί, πέρασαν λίγες ώρες ξεγνοιασιάς, χαράς, δημιουργικότητας, μέσω διαφόρων αθλητικών δραστηριοτήτων.

«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ!!»

Το σχολείο μας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της ΔΙΑΔΥΜΑ και συμμετείχε στην παραπάνω δράση.
Σκοπός της δράσης ήταν να συγκεντρωθούν υλικά από παιδιά για παιδιά, που δεν  τα χρειάζονται,  ωστόσο είναι χρήσιμα και σε καλή κατάσταση. Παράλληλα δε να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σχετικά με τη μείωση των αποβλήτων, καθώς με αυτό τον τρόπο βοηθάνε στη μείωση των σκουπιδιών, τα οποία επιβαρύνουν και μολύνουν τον πλανήτη μας. Η δράση εντάχτηκε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (20-28 Νοεμβρίου 2021).
Οι μαθητές του Γ1, Ε1, Ε2 και ΣΤ2 συγκέντρωσαν και πρόσφεραν απλόχερα παιχνίδια, βιβλία και σχολικά είδη προς επαναχρησιμοποίηση, τα οποία βρίσκονται πλέον στο Κέντρο Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης του δήμου Φλώρινας. Η δράση ολοκληρώθηκε με κατασκευές, αφίσες και ποιήματα που δημιούργησαν οι μαθητές, που συμμετείχαν στη δράση.
Συμμετέχουμε όλοι στη μείωση των αποβλήτων και φροντίζουμε για το μέλλον του πλανήτη μας!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΟΥΣΤΟΥ   (Β1’ ΤΜΗΜΑ)

Σεπτέμβρης ! Η κατάλληλη εποχή για μούστο, κρασί και τσίπουρο.
Έτσι λοιπόν και εμείς, το Β1, αποφασίσαμε να φτιάξουμε μούστο μέσα στην τάξη.
Με αφορμή τη συζήτηση που είχαμε με τον μαθητή του τμήματος Βαγγέλη Πετρίδη,  για την παρασκευή  μούστου στο σπίτι του, πήραμε όλοι μαζί την απόφαση να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας και να φτιάξουμε μούστο στο σχολείο. Έτσι θα είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες τα μυστικά παρασκευής του.
Τα παιδιά φόρεσαν γάντια, έστιψαν τα σταφύλια, τα στράγγισαν. Αφού ολοκληρώθηκε  η διαδικασία , δοκίμασαν όλα τα παιδιά με χαρά τον μούστο που έφτιαξαν με τα χεράκια τους.
Τελικά άξιζε ο κόπος !!
Ευχαριστούμε την οικογένεια  του Γιώργου Πετρίδη, η οποία χορήγησε τις πρώτες ύλες αλλά και παραχώρησε τα σκεύη και τα εργαλεία για να επιτευχθεί ο στόχος.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: ΧΡΥΣΙΚΟΥ ΑΛΕΚΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2021

Χριστούγεννα! Η αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων. Τα παιδιά όμως την περιμένουν με ακόμη  μεγαλύτερη ανυπομονησία για να ξεκουραστούν, να πουν τα κάλαντα και να ζήσουν ευχάριστες και ξένοιαστες στιγμές με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Θέλοντας και μεις στο σχολείο μας να δημιουργήσουμε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, πραγματοποιήσαμε   διάφορες δράσεις με τους μαθητές μας,  τις οποίες μπορείτε να δείτε στην παρακάτω ψηφιακή εφαρμογή Μicrosoft sway.

Ευχόμαστε σε όλους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!