Σχολικές Δράσεις 2020-2021

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ  ΣΧΟΛΙΚΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Η πανδημία της νόσου του κορωνοϊού 2019 (COVID-19), άλλαξε τις ζωές των ανθρώπων όλου του πλανήτη, σε όλους τους τομείς. Το ίδιο συνέβη και στην εκπαίδευση. Διαδικτυακά μαθήματα, σύγχρονη και ασύγχρονη  εξ αποστάσεως διδασκαλία, εικονικές τάξεις. Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς προσαρμοστήκαμε στα νέα δεδομένα. Μιας και δεν είχαμε, λοιπόν, τη δυνατότητα να κάνουμε δια ζώσης χριστουγεννιάτικη γιορτή, φέραμε το πνεύμα των Χριστουγέννων στις εικονικές μας τάξεις, με διάφορες διαδικτυακές δραστηριότητες.
Φορέσαμε κόκκινους σκούφους, πήραμε τα τρίγωνα και είπαμε τα κάλαντα, κάναμε χριστουγεννιάτικες κατασκευές και ζωγραφιές παρακολουθήσαμε χριστουγεννιάτικες ταινίες. Μάλιστα μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μαθητές μας, όταν ο Αϊ-Βασίλης επισκέφτηκε τις εικονικές μας τάξεις.
 Οι μαθητές του Δ1 με τη δασκάλα τους κ. Κατσουλιάνου Μένη, χάρισαν τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές τους στο προσωπικό και στους ασθενείς του νοσοκομείου Φλώρινας. Μια αξιέπαινη πράξη ανθρωπισμού και προσφοράς.
Ευχόμαστε γρήγορα να τελειώσει αυτή η περιπέτεια που ζούμε και να επιστρέψουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Την Παρασκευή 12 Μαρτίου, τα περισσότερα τμήματα του σχολείου μας, τις τελευταίες ώρες  μπήκαν σε αποκριάτικη ατμόσφαιρα. Μια διαφορετική αποκριάτικη εκδήλωση  σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, λόγω COVID- 19.Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του Υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές στις αίθουσές τους, έκαναν διάφορες αποκριάτικες κατασκευές, όπως μάσκες, χαρταετούς, κλόουν, την κυρά Σαρακοστή, άκουσαν αλλά και τραγούδησαν αποκριάτικα τραγούδια.

Ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ σε όλους.

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ  (ΣΤ1’ ΤΜΗΜΑ)

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για την Νεότητα (IBBY), το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλύτερων στο παιδικό βιβλίο.
Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της IBBY ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο. Το 2021, υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το τμήμα των ΗΠΑ. Το μήνυμα της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου με τίτλο «Η μουσική των λέξεων» υπογράφει η αμερικανοκουβανέζα ποιήτρια Μαργκαρίτα Ένγκλ.
Φέτος γιορτάσαμε διαδικτυακά αυτή την τόσο σημαντική μέρα για τα παιδιά. Στον παρακάτω ψηφιακό πίνακα ανακοινώσεων μπορείτε να δείτε τις διάφορες  δραστηριότητες που υλοποίησαν οι μαθητές του Στ1 με τη δασκάλα τους κ.  Δημητριάδου Σοφία.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ (PADLET) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 200 ΧΡΟΝΩΝ  (Δ1’ ΤΜΗΜΑ)

Οι μαθητές/τριες του Δ1′ τμήματος με τη δασκάλα της τάξης Κατσουλιάνου Μελπομένη, δημιούργησαν  ομαδικά έναν ψηφιακό πίνακα  για να τιμήσουν την επέτειο  των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση  του  1821.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤ2 ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΤΑΙΝΙΕΣ  (ΣΤ2’ ΤΜΗΜΑ)

Ποιος μας λέει σήμερα ιστορίες; Τι κρατάμε, τι αφήνουν μέσα μας; Κάθε γενιά έχει τον δικό της τρόπο να λέει ιστορίες. Από την αρχαιότητα τους μύθους και τα παραμύθια, την μουσική, τη ζωή και το θέατρο στην καταγραφή μιας στιγμής σε ακίνητη εικόνα, τον κινηματογράφο μέσο τέχνης και έκφρασης, ενώνει γλώσσες, ιδέες, πολιτισμούς και εποχές. Αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια μια από τις αγαπημένες επιλογές ψυχαγωγίας των ανθρώπων και ειδικά των νέων σε όλο τον κόσμο. Τα παιδιά μέσα από το μάθημα της Γλώσσας τον γνώρισαν καλυτέρα, είδαν ταινίες -βιβλία που έγιναν ταινίες- και σας προτείνουν να δείτε τις αγαπημένες τους!

Η Δασκάλα του ΣΤ2 Πέρκα Ευδοξία.

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ  (Δ1’ ΤΜΗΜΑ)

Αν και δεν είμαστε στη σχολική τάξη τα παιδιά δε σταματούν να δημιουργούν…
Ενόψει της εορτής του Πάσχα,  οι μαθητές και οι μαθήτριες  του Δ1 τμήματος,  χρησιμοποιώντας απλό χαρτί,  έφτιαξαν με πολύ κέφι και φαντασία  ένα πασχαλιάτικο στεφανάκι !
Πατήστε πάνω σε κάθε καρδούλα, για να δείτε τις δημιουργίες των παιδιών.
Η δασκάλα της τάξης Κατσουλιάνου  Μελπομένη

ΠAΣΧΑ ΛΑΜΠΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Όπως στην καθημερινή μας ζωή έτσι και στη σχολική και το φετινό Πάσχα είναι διαφορετικό. Προσαρμοσμένοι στα νέα δεδομένα και αφού δεν είχαμε τη δυνατότητα να  κάνουμε διάφορες πασχαλινές δραστηριότητες στην τάξη, παρουσιάζουμε ορισμένες παρακάτω, μέσω της διαδραστικής εφαρμογής Microsoft Sway.Μπορείτε επίσης να δείτε τις πασχαλινές δημιουργίες των Στ1, Στ2 και Α1 τμημάτων, οι οποίες αν και έγιναν διαδικτυακά, έγιναν με πολύ κέφι και μεράκι από τα παιδιά.

Δημιουργός: Δημητριάδου Σοφία

6 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ  (ΣΤ’ ΤΑΞΗ)

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. 
Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο», όπως και ο όρος «θυματοποίηση»  χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου. Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο είναι και ομαδικό φαινόμενο, καθώς δεν αφορά μόνο το μαθητή που εκφοβίζει και εκείνον που εκφοβίζεται, αλλά και όσους είναι παρόντες ή γνωρίζουν την ύπαρξή του, δηλαδή τους παρατηρητές, οι οποίοι μπορεί να είναι είτε μαθητές είτε ενήλικες.
Τα τρία τμήματα της Στ΄ τάξης την ημέρα αυτή υλοποίησαν κάποιες δράσεις αφιερωμένες στη μέρα αυτή. Συζητήσαμε, εντοπίσαμε τις αιτίες, προσπαθήσαμε να έρθουμε στη θέση και των όλων όσων εμπλέκονται και προτείναμε λύσεις. Κάναμε παντομίμες, γράψαμε ποιήματα, ακούσαμε σχετικά τραγούδια και δημιουργήσαμε αφίσες με συνθήματα, τα οποία σας παρουσιάζουμε παρακάτω.
ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΕΚΠ/ΚΟΙ : ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ – ΠΕΡΚΑ ΕΥΗ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ

          2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ  (ΣΤ3’ ΤΜΗΜΑ)

Κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, την ημέρα που γεννήθηκε το 1805, ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Σε όλες τις χώρες τα παιδιά, οι συγγραφείς, οι εικονογράφοι, οι μεταφραστές, οι βιβλιοθηκάριοι, οι εκδότες και οι εκπαιδευτικοί γιορτάζουν την παγκόσμια αυτή ημέρα με διάφορες εκδηλώσεις σε σχολεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, πλατείες και άλλους χώρους, δείχνοντας έτσι την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τα βιβλία και το διάβασμα.
Κάθε χρόνο, μια διαφορετική χώρα ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα, για την ημέρα αυτή. Το 2021 υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το Τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών (Η.Π.Α).
Φέτος οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΣΤ3, για να τιμήσουν την μέρα αυτή,  ετοίμασαν μια αφίσα και σελιδοδείκτες.
          ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠ/ΚΟΣ: ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ

«ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!» ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ
ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  (ΣΤ1 ΤΜΗΜΑ)

Κάθε τέλος είναι και μια αρχή! Για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ΄ τάξης τελειώνει ένας κύκλος και ξεκινάει ένας καινούριος με άγχος, αγωνία αλλά και προσμονή. Το παραπάνω πρόγραμμα έχει στόχο να κάνει όσο γίνεται πιο ομαλή αυτή τη μετάβαση, να προετοιμάσει τους μαθητές και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της εφηβείας που παρουσιάζονται σε αυτή την ηλικία. Το ταξίδι συνεχίζεται…..

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΑΣΚΑΛΑ : ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

«ΑΣΠΡΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ…» ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ (ΣΤ’ ΤΑΞΗΣ)

«Άσπρα καράβια τα όνειρά μας…» ονομάσαμε τη γιορτή λήξης της ΣΤ τάξης του σχολείου μας, γιατί έτσι θέλουμε και ελπίζουμε να είναι τα όνειρα των μαθητών μας.

 

 Μια ακόμη σχολική χρονιά, ιδιαιτέρως δύσκολη, έφτασε στο τέλος της. Για τους μαθητές της Στ΄ τάξης όμως είναι ημέρα αποφοίτησης από το δημοτικό. Μια μέρα πολύ σημαντική, η οποία μένει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη τους. Έξι χρόνια δημιουργικά, γεμάτα χαρές και λύπες, γέλια και δάκρυα, ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές, στα οποία όμως κατέκτησαν γνώσεις και εφόδια για το μέλλον. Πρωταγωνιστές της γιορτής λήξης, φυσικά, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης, που μαζί με τις δασκάλες τους κ. Δημητριάδου Σοφία, κ. Πέρκα Ευδοξία και κ. Μαρινοπούλου Μαριάνθη ετοίμασαν μία λιτή, λόγω της υγειονομικής κρίσης, αλλά ιδιαιτέρως συγκινητική  γιορτή.

Οι μαθητές  και οι μαθήτριες θυμήθηκαν ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες στιγμές από τα έξι χρόνια που πέρασαν μαζί μας, ευχαρίστησαν τους δασκάλους  και τις δασκάλες τους για όλα αυτά που τους πρόσφεραν και υποσχέθηκαν να κουβαλάνε πάντα μαζί τους τα εφόδια που πήραν από το δημοτικό. Αλλά και οι δασκάλες τους τους/τις  αποχαιρέτισαν με λόγια καρδιάς και συμβουλές για το  νέο τους ξεκίνημα.

Ακολούθησαν τραγούδια και χορευτικά. Μία ευχάριστη έκπληξη ήταν ο αποχαιρετισμός της ΣΤ΄ τάξης από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ τάξης με την «Αλφαβήτα του αποχαιρετισμού» της Αγγελικής Βαρελά.
Η γιορτή τελείωσε με τα αναμνηστικά δώρα που προσφέρθηκαν στους μαθητές και στις μαθήτριες από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη μουσικό του σχολείου μας κ. Κατσούλη Μαρία για την πολύτιμη βοήθειά της.

          ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΕΚΠ/ΚΟΙ: ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΠΕΡΚΑ ΕΥΔΟΞΙΑ, ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ

No Responses

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *