200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

 

ΕΛΛΑΔΑ  2021
200 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

«Ας κρατήσουν οι χοροί» – Tο βιντεοκλίπ της επετείου των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ (PADLET) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 200 ΧΡΟΝΩΝ  (Δ1’ ΤΜΗΜΑ)

Οι μαθητές/τριες του Δ1′ τμήματος με τη δασκάλα της τάξης Κατσουλιάνου Μελπομένη, δημιούργησαν  ομαδικά έναν ψηφιακό πίνακα  για να τιμήσουν την επέτειο  των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση  του  1821.

ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ  (ΣΤ1’ ΤΜΗΜΑ)

Με ένα πολυμεσικό βιβλίο με τίτλο «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ» παρουσιάζουμε την εργασία που υλοποιήσαμε για να τιμήσουμε την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση. Απολαύστε το «ξεφύλλισμα του βιβλίου» παρατηρώντας τους πίνακες, διαβάζοντας τo βιογραφικό τους σημείωμα και τα ποιήματα των παιδιών, που εμπνεύσθηκαν από τα έργα τέχνης, ακούγοντας το τραγούδι ή τη μουσική που επέλεξαν για καθένα από αυτά. Μπορείτε όμως να ακούσετε  και τα ίδια τα παιδιά να αφηγούνται, αλλά και να πατήσετε τους υπερσυνδέσμους για περισσότερες πληροφορίες.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠ/ΚΟΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

ΗΡΩΕΣ 1821   (ΣΤ2’ ΤΜΗΜΑ)

Η ιστορία δεν είναι απλά ένα σχολικό μάθημα, είναι η γνώση του παρελθόντος με στόχο τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος.
Φέτος 200 χρόνια μετά την ελληνική επανάσταση του 1821 οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΣΤ2 γνώρισαν και ζωγράφισαν τους ήρωες, που με το θάρρος τους, την τόλμη και την ανδρεία τους έγραψαν την ιστορία του τόπου μας, μέσα από τις βιογραφίες  τους και τ’ αποφθέγματα τους !!!
H δασκάλα της τάξης Πέρκα Ευδοξία.

ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΒΑΡΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821  (ΣΤ3’ ΤΜΗΜΑ)

Το 2021 αποτελεί συμβολική χρονιά για όλους τους Έλληνες καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια ελευθερίας και ανεξαρτησίας του ελληνικού κράτους.
200 χρόνια από τότε που γενναίοι και σπουδαίοι  άνθρωποι πολέμησαν για το όνειρο μιας ελεύθερης Ελλάδας.
 Με αφορμή  την επέτειο αυτή, οι μαθητές/τριες του ΣΤ3 ερεύνησαν και βρήκαν πληροφορίες για τις σημαίες- λάβαρα που σήκωσαν οι οπλαρχηγοί κάθε τόπου και σας τις παρουσιάζουν.

Η δασκάλα της τάξης   Μαρινοπούλου Μαριάνθη